Czterema składnikami się zabawiłam, odrobinę ziołami
przyprawiłam, warzywa zrolowane w środku i mięso doprawione. Jak co i gdzie i
kiedy, z czym i dlaczego?
Otóż podaję przepis na 4 roladki:
Indyk:
- połowa piersi z indyka
- jajko
- sól
- pieprz
Mięsko pokroić na płasko i cienko, marynować w jajku
doprawionym solą i pieprzem.
Farsz:
- pół cukinii pokrojonej na półkola
- pół czerwonej papryki pokrojonej w 3cm słupki
- 3 suszone, marnowane pomidorki
- świeża szałwia
- plaster sera
Po pół godziny marynowania miąska należy upchać
wszystkie składniki weń, zwinąć jak roladkę i na blasze ułożyć. Piec około 30
min w temp 180 stopni, wyjąć, podać, zjeść, dziękuję :o)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za Twój cenny koment!!