niedziela, 29 września 2013

Wyrolowałam indora!

Szybki, zdrowy, smakowity, na wykwintnie i codziennie, łatwy w wykonaniu przede wszystkim.
Czterema składnikami się zabawiłam, odrobinę ziołami przyprawiłam, warzywa zrolowane w środku i mięso doprawione. Jak co i gdzie i kiedy, z czym i dlaczego?

Otóż podaję przepis na 4 roladki:

Indyk:
- połowa piersi z indyka
- jajko
- sól
- pieprz

Mięsko pokroić na płasko i cienko, marynować w jajku doprawionym solą i pieprzem.

Farsz:
- pół cukinii pokrojonej na półkola
- pół czerwonej papryki pokrojonej w 3cm słupki
- 3 suszone, marnowane pomidorki
- świeża szałwia
- plaster sera

Po pół godziny marynowania miąska należy upchać wszystkie składniki weń, zwinąć jak roladkę i na blasze ułożyć. Piec około 30 min w temp 180 stopni, wyjąć, podać, zjeść, dziękuję :o)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za Twój cenny koment!!