sobota, 13 lipca 2013

Sobotnie AMU - missburger :)

Idealny dzień na przyrządzenie idealnego burgerra? Zawsze taki jest! Bo któż ich nie lubi? Burgery smakują zawsze i wszędzie, to danie unisex – można serwować podczas obiadu, kolacji, dzieciom, mężom czy kochankom :) Burgery można przyrządzić wedle wlasnego uznania, upychając między bułeczki swoje ulubione warzywa, zioła, sosy... Wystarczy poświęcić max 20 min., aby stworzyć ukochaną wersję kotleta w bułce.
Oto moja, autorska produkcja, którą chętnie się z Wami podzielę, ponieważ jest pyszna i bardzo łatwa - czyli jak zawsze, w myśl zasady miss pssbl :)
Przepis na 4 burgery:
Kotlety
- 0,5 kg mielonego mięsa wołowego
- 2 łyżki stołowe keczupu
- sól, pieprz wedle uznania, 3 szczypty gałki muszkatołowej
Przygotowanie cebulki
- 1 cebula, łyżka miodu, łyżka czerwonego octu winnego, odrobina soli
Na rozgrzaną patelnię polaną oliwą wrzucamy cebulkę, zalewamy ją miodem i octem winnym, dusimy do miękkości (ok 7 min. i powinno być ready)
SOS
- musztarda zmieszana z łyżką oliwy z oliwek i łyżeczką miodu
Pozostałe składniki
- bułki (ja akurat skorzystałam z gotowców), które należy przypiec w piekarniku ok 5 min., będą wtedy pociągająco chrupiące :)
 - salata lodowa,
- czarne oliwki
I co, zabieracie się za przygotowanie? :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za Twój cenny koment!!